Geluksvogels

Geluksvogels

We hebben een dynamisch gezin. Met drie heel verschillende kinderen gebeurt er elke dag wel iets. Leuke dingen, minder leuke dingen, gekke dingen, maar één ding is zeker: we vervelen ons nooit en een beetje extra geluk in een gezin doet niemand kwaad.

Geluksvogels: geluk voor kinderen

Laatst kregen we van het lieve team van Kinderzwerfboek een heel leuk cadeau: ‘De Geluksvogels’. Ik was bij het zien van de illustraties op de doos al verkocht, de rest van het gezin moest nog even aan het idee wennen. Maar inmiddels spelen we het spel (dat niet echt een spel is) een aantal dagen en het zorgt voor hele leuke momenten. Elke dag pakken we met z’n allen een kaartje van een van de stapels. Daar staat een opdrachtje op. Dat doen we met z’n vijven. Als het opdrachtje af is, kleuren we een stukje van het grote vogelnest in, en dat doen we tot het hele nest een kleurrijk geheel is geworden.

Feit is: we hebben lol samen. We leren elkaar beter kennen. We leren om ons lekker vrij en vertrouwd te voelen bij elkaar. Vandaag mochten we vijf dingen in en om het huis fotograferen of tekenen waar we blij van worden. Die deelden we met elkaar, en het is écht heel grappig om te zien welke spullen en plekken door wie gewaardeerd worden, en vooral waarom! Een kleine greep van onze meest geliefde plekken en spullen:

We hopen dit nog lang te doen. En als ons nest helemaal ingekleurd is, beginnen we vast weer lekker opnieuw!

Aanbevolen artikelen