Kattenplaatjes

nim knutselt

Ze tekent. En ze tekent. En ze schrijft alle achterkantjes vol. Met mooie verhalen, met verbanden tussen de ene kat en de andere. Niet te stoppen, onze creatieve dochter 🙂

Nim. Oude knutselaar. Verhalenbedenkert. Ik kan zo genieten van haar gepriegel. Nu heeft ze bedacht om een kattenkaartjes-ruilspel te maken. Ze is bezig met een compleet deck waar allemaal katten met hun eigen wel, wee en bijzondere eigenschappen op een kaartje staan. Die deelt ze uit aan het hele gezin. Hoe lief!

Van katten door naar dieren en natuur. We genieten vaak van de mooie landschappen om Utrecht heen. Sandwijck, Beerschoten, Houdringe… stuk voor stuk landgoederen met een verhaal en vooral veel natuur. Ik was al lange tijd lid van het Utrechts Landschap, ik heb het ooit wegens crisis een keer stopgezet, maar dit leek me toch wel weer een prachtig moment om mijn steun weer eens toe te zeggen. En daar kwam een heerlijk welkomspakketje binnen, dus ik ben voorlopig even zoet met lekker over Utrechtse landerijen lezen.

Nou mogen de kinders graag buiten spelen, en met fijne achtertuin én ook nog een park aan je tuin vast, lukt dat heel prima en vind je ook nog wel eens mooie dingen. Zoals een prachtig vlindertje (ik denk een Icarusblauwtje), waar ze als een stel natuurfotografen enthousiast achteraan gingen. Beetje Utrechts Landschap in je achtertuin.

En uiteraard klussen we gestaag door aan ons huis. Zo kwam van de week eindelijk de buiten-stucadoor langs, die onze uitbouw voorzag van een eerste laag stucwerk (tja, sommige dingen moet je écht niet zelf willen doen). Dat mocht ook wel eens, want de buurt zat inmiddels lang genoeg tegen een stel aquapanelen aan te kijken. Dus fijn dat dat eindelijk gefixt wordt! Binnen rommelen we lekker verder aan Nims kamer, met inmiddels nieuwe kozijnen én een zelfgebouwde boekenkast die nu vast in de eerste laagjes verf staan 🙂

Aanbevolen artikelen