Visjes vangen

vissen

Wat kunnen we op mooie dagen genieten van onze tuin. Maar om er toch even uit te zijn (en bij gebrek aan een grote vijver met vissen) gingen we een middagje met schepnetjes naar Pavia.

Pavia is een rustig landgoedje in Zeist. We zijn er al vaker geweest en we weten dat als we daarheen gaan, er een emmer en visnetjes mee moeten. Het water daar barst van de beestjes en dat is natuurlijk bere-interessant.

Terwijl Nim en Neas het ene visje na het andere uit het water schepten, lagen René en ik op een kleedje te genieten van zon, kwebbelende kinders en een boek. Over boeken gesproken: ik heb er de laatste tijd al twee uitgelezen: Het Judas-Evangelie van Arthur Brand en nu ook Boy van Roald Dahl. Erg fijn, lezen. Dat heb ik gemist de afgelopen eeh… jaren?

Over visjes gesproken: Neas verwelkomde een nieuw lid in het aquarium: Twister heet hij (of zij). Wat een knapperd! Dit exemplaar kwam dan weer niet uit de sloot maar gewoon uit het aquarium van Ruud in de Twijnstraat 😉

Naast zon, sloot en landgoed maakten we ook meters op Nims kamer. Dat begint nu echt een meidenkamer te worden, het loont wel om er af en toe heel hard aan te werken. Nog even en ze is jarig… dan mag ze als eerste van de drie voor het eerst in haar leven haar eigen kamer in gebruik nemen!

Aanbevolen artikelen