Hiep Biep Hoera

Nee, dat is geen tikfout. De bieb in Utrecht is open! We hoeven niet meer op afspraak, we mogen gewoon naar het Neude, met z’n allen, lekker boeken neuzen in de geweldig mooie nieuwe bibliotheek!

We hebben er lang op moeten wachten… eerst duurde het een poos voordat het plan om de bibliotheek naar het oude postkantoor op het Neude te verhuizen, überhaupt voet aan de grond kreeg en daarna – net voor de opening – werd alles gesloten vanwege Corona. Inclusief de brand-new-bieb.

Maar nu kunnen we gelukkig weer neuzen tussen de vele, vele boeken. En op wat voor locatie! René en ik wisten al dat het pand geweldig mooi is, maar de kinderen waren ook diep onder de indruk. Wat een feestje… hier gaat men ons vaak vinden!

Behalve een stel boekenwurmen lopen we (nouja, soms moeten we een beetje moeite doen om iedereen onder de 13 mee te krijgen) ook graag een rondje buiten. We hebben weer een route gevonden die wel erg mooi is: vanuit het park het jaagpad af, zo langs de Kromme Rijn. We puzzelen alleen nog een beetje over de terugweg, want die is wat minder charmant. Van je sokken worden gereden door een tram, zonder oversteekplaats de straat over rennen en een paar auto’s ontwijken en dan langs de sportvelden terug is een stuk minder idyllisch dan de heenweg. Wordt vervolgd!

En verder? Ik kon deze week zo genieten van thuiswerken. En tegelijkertijd ook thuis rommelen… want als freelancer mag je gewoon een koffietje halen bij je favoriete koffiewinkel, Anne & Max, lekker in de binnenstad. En tijdens je lunchpauze kun je gewoon in je tuin je kersenboom snoeien en plantjes poten… en daarna ga ik met een fris (groen) hoofd en verse energie weer aan het werk. Hiep hiep, hoera!

Aanbevolen artikelen