Vakantiegevoel

Aviodrome

Vakantiegevoel… dat mis ik wel eens. Die eindeloze zes weken die je had toen je op school zat. De meeste vrije uurtjes sijpelen tegenwoordig weg in regeldingen en ‘moet-dingetjes’ en de hele zomervakantie gaat momenteel voor de ouders in dit gezin op in werk…

Niet dat we dat nou zo uitgedacht hadden. Het is soms hollen, dan weer stil staan. En laat het nou precies in augustus hollen zijn. Ik had eigenlijk bedacht om met de kids vakantie te nemen. Dat leek me het heerlijke van ZZP’er zijn: mét je kids vakantie vieren. Edoch, het loopt nooit zoals gepland, dus vermaken de kinders zich veelal zelf, waar ze gelukkig heel goed in zijn. We plannen af en toe dagjes of middagjes in, waar we dan toch met z’n alleen een vakantiegevoel van krijgen. Zoals een dagje Aviodrome. En een middagje Maarsseveense Plassen.

Aviodrome: wie kent het niet… maar wij waren er dus nog nooit geweest. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Ik ben zelf nooit zo’n mega-voorstander van vliegen, maar als je daar bent, is het wel heel gaaf om te zien hoe de ontwikkeling van een houten skelet met linnen op iemands rug tot een Boeing 747 is verlopen.

We genieten van oude Fokkers, verhalen, de vlucht die de luchtvaart nam na de oorlogsjaren en nog veel meer. Aviodrome is oprecht een leuke plek waar je met kinderen een heel prima dagje kunt doorbrengen!

We willen natuurlijk ook wel het zon-zee-gevoel hebben deze vakantie, dus we gaan een lange middag met z’n allen naar de Maarsseveense Plassen. Daar kun je heerlijk in het gras liggen (speciaal voor ouders die niet van zandstrandjes houden) in de zon of de schaduw. Je kunt zandkastelen bouwen op het strand, spelen op een flink eiland en uiteraard de hele middag lekker zwemmen. Iedereen dik tevreden!

Aanbevolen artikelen