Vakantie 2021

Zanderij Maarn

Dat het een aparte vakantie zou worden, wisten we van tevoren. Corona zorgde voor een hoop onzekerheid en daarnaast hielp de planning van René’s werk ook niet mee. Dus we speelden dit jaar een beetje op zeker.

Ik ben nooit zo’n held in vakantieplannen… een tikkeltje bang om het ‘verkeerde’ te regelen en ergens terecht te komen waar de kinders het niet naar hun zin hebben. Maar Corona maakt alles simpeler: Nederland is ineens heel populair en snel volgeboekt en het buitenland te onzeker. Dus toen we op een dag op de Utrechtse Heuvelrug liepen en later keken of daar nog een huisje vrij was, hadden we het snel geregeld: bos, daar worden we gelukkig van. Geen 24 uur rijden en 2 weken quarantaine maar 20 minuutjes in de auto en dan vakantie vieren.

We vertrekken op een maandag – na nog veel teveel ‘moet-dingen’ zoals gewoonlijk weer eens als een chaotische familie richting Doorn. We belanden in een klein vakantiehuisje (inclusief muf vakantieluchtje) dat ze vergeten zijn schoon te maken, dus terwijl dat geregeld wordt, maken wij meteen de eerste wandeling van de week.

Einde dag zijn we dan toch geïnstalleerd. We hebben een kleine selectie spelletjes meegenomen die meteen zijn meerwaarde bewijst, jeej! Verder plannen we de nodige uitjes in omdat de Weergoden niet helemaal aan onze kant staan. Zo gaan we dinsdag aan de wandel in het Maarnse Gat en woensdag laten we de kinders even uitrazen tussen piraten en schatten – niet helemaal ons ding… maar vooruit…

Donderdag gaan we naar Beekbergen. We hebben kaartjes gekocht voor een rit met de Veluwse Stoom Maatschappij en dat is (wederom) een ontzettend leuk uitje! Alleen de lucht van kolen en stoomtreinen maken de dag al goed!

20 augustus zijn René en ik 21 jaar bij elkaar. Hoewel we allebei allemaal plannetjes hadden, komt er uiteindelijk niks van terecht. We maken een wandeling over de Heuvelrug en de rest van de middag spetteren de kinders eindelijk in het ven met strandje, terwijl wij toekijken hoe ze het naar hun zin hebben. En dat is ook wat waard 😌

Vrijdag doen we een tweede keer de ronde rond de afgraving met Nim, daarna gaan de kindjes voor de tweede keer zwemmen en ‘s middags lopen we met Isin naar landgoed Staveren. Mooie route!

Het leuke van deze vakantie is dat we nog nooit zoveel spelletjes hebben gedaan met z’n allen! Scrabble, Boonanza, 40 Seconds én een flinke puzzel: het zorgt wel voor een fijn familiegevoel!

Ondertussen missen we natuurlijk Kymon en Sokje heel erg, dus we zijn ook wel weer heel blij dat we morgen in gaan pakken en dan weer gauw onze poezen kunnen knuffelen! ❤️

Aanbevolen artikelen