Time flies

Het gaat allemaal zo snel! Zo ben je nog op vakantie in Maarn… zo is er weer een half jaar voorbij! En wat gaan dagen, weken en maanden snel!

Kinderen groeien harder dan ooit, zo lijkt het. Niet alleen in de lengte, maar ook mentaal. Isin is inmiddels wel een èchte puber aan het worden. Je weet wel: zo eentje die het liefst op de bank of zijn bed hangt, heel vaak ‘hmmm’ antwoord en alle toetsen ingaat met de slogan ‘dat is echt zó makkelijk’, waarna hij wisselend thuis komt met een stralende 9 of een iets minder stralend schamel 3’tje. Het hoort er allemaal bij…

Nim groeit in de lengte wat minder snel (wel toch hard genoeg om af en toe een complete garderobe te moeten vervangen) maar is in een paar maanden tijd van meisje naar meid gegaan. Durfde ze eerst nog nauwelijks alleen naar school te fietsen, stuurt ze nu ‘s middags een berichtje: “Ik ben wat later hoor, ik ga nog even naar het kattencafé in de Twijnstraat!” Daar heb ik dan wel binnenpretjes om 🙂

Neas is nog steeds mijn kleine kereltje. Of was. Vandaag kwam de confronterende boodschap dat hij is toegelaten op de middelbare school van zijn keuze. BAM. Hij wordt een brugpieper. Ik kan me er nog niets bij voorstellen: zo’n klein guppie op zo’n grote school. En toch gaat het echt gebeuren. Daarmee zijn we hier dan ook basisschool-af. Einde van een tijdperk. Time flies…

Overigens vliegt de tijd voor ouders nog steeds het hardst. De dagen zijn van ‘s ochtends tot ‘s avonds gevuld. Met kinderdingen, schooldingen, huishoud-dingen, werkdingen… een continue stroom van leuke en minder leuke magjes en moetjes. Tot we om half tien eindelijk even op de bank ploffen en niks zeggen. Stilte. Dat blijft een bijzonder goedje.

Ik heb wel het geluk dat ik sinds begin dit jaar niet meer als solo-ZZP’er door het leven hoef. Mijn allerliefste maatje (en een van de beste vormgevers die ik ken) vereerd me tegenwoordig met haar aanwezigheid. En dat is behalve heel leuk, gezellig en vertrouwd ook een stukje rust. Dat je niet altijd alles zelf hoeft te doen. En daarmee kwam dit jaar zomaar ineens, heel af en toe, een dagje of een half dagje me-time in mijn rooster. Om lekker met plantjes te rommelen, te wandelen in de zon of gewoon een potje te niksen. Jeej!

Aanbevolen artikelen