Bootje!

We wonen natuurlijk in een stad met geweldige grachten en aan de andere kant een heerlijk natuurgebied waar je geweldig kunt varen… het is niet zo gek dat de wens voor een eigen bootje al een paar jaar sluimerde.

Natuurlijk kun je bootjes prima huren, dat heeft alleen twee nadelen: de grootste is dat je er héél op tijd bij moet zijn: iedereen wil met mooi weer het water op, dus op mooie dagen zijn ze zo weg. En het tweede nadeel is dat de bootjes die je in de stad kunt huren wel behoorlijk kostbaar zijn, àls je er dus al een kunt huren.

Nou zijn wij meestal niet zo van het ver vooruit plannen. Een beetje onvoorspelbaar, net als het Hollandsche weer eigenlijk. Dus we vissen meestal achter het net als we ineens zin hebben om het water op te gaan. Maar een bootje kopen was altijd te duur, kwam niet uit, we hebben geen plek om hem te stallen en een ligplaats… daar hoef je in Utrecht tegenwoordig niet meer om te vragen.

Edoch: ineens was daar een bekende die een bootje over had dat hij eigenlijk nooit gebruikte en toen hij hoorde dat wij daar naar op zoek waren, het wel wilde verkopen. Een mooi pakketje, met fluister-motor erbij: we zijn overstag gegaan. We vonden ook wel dat na een aantal jaar vakantie overslaan en ruim twee jaar Corona, we ook wel eens iets leuks mochten aanschaffen voor ons gezin 🙂

Zo gezegd, zo gedaan. En nu zijn we ineens eigenaar van een bootje! Het test vaartje was zalig (Amelisweerd vanaf het water, mooier kan het haast niet) dus hier gaan we nog heel hard van genieten de komende jaren!

Aanbevolen artikelen