Dordt in Stoom

Vandaag waren we een dagje in Dordrecht. Daar was het jaarlijkse stoomfestival te vinden. En sinds we in Utrecht geen stoomoptocht meer hebben (breng hem terug! Die is zo leuk!) dachten we hier zeker aan onze trekken te moeten komen.

Neas was in ieder geval een extreem blij ei: goed voorbereid met telefoon en powerbank op pad, zodat hij van alles foto’s kon maken. Elke stoomtrein en stoommachine werd uitgebreid bekeken en zonodig vastgelegd. Er stonden prachtige machines tussen en voor het luchtje van stoomtreinen en kolen kun je ons ’s nachts wakker maken. Dat was dus zeker wel genieten!

Er waren ook een paar puntjes waarvan we dachten dat die iets beter kunnen… zo was het lastig uitdokteren wat waar te vinden was en hoe daar te komen (hoewel er ontzettend veel leuke opties waren hoor, alleen wat onduidelijk) en het was – wat voor Dordrecht alleen maar fijn is – wel héél erg druk. Er werd regelmatig wat geduwd en getrokken om de grote mensenstromen door smalle doorgangetjes te krijgen.

Anyway: we hebben in ieder geval een keer Dordrecht gezien, genoeg stoommachines én een rit met de stoomtrein gemaakt, dus leuk was het zeker!

Aanbevolen artikelen