Open Trein Festijn

Wat een leuke actie van het Spoorwegmuseum! Op deze bijzondere dagen zetten ze alle treinen waar je normaal gesproken niet in mag, wagenwijd open!

Daar moesten we natuurlijk bij zijn. We hebben alle treinen al zó vaak bekeken… en veel treinen zien we al jaren alleen maar van de buitenkant, met een beetje geluk is er een sneak peak naar binnen. Maar nu!

Ik ging met Nim en Neas, en ik denk dat er geen kind gelukkiger was dan de laatst genoemde. Huppelend de Oosterspoorbaan af en juichend het museum in.

We hebben àlle treinen bekeken die open waren. Van de Mat 46 tot de Mat 64, van de Oriënt Express tot de ZHESM. Waarbij Neas over alle treinen wel iets wist te vertellen, wat een kennis zit er in dat koppetje! Gelukkig bleef er ook nog genoeg over voor de enthousiaste mensen van het Spoorwegmuseum om uit te leggen. We weten nu allemaal hoe we moeten toeteren op een trein, waar de dodemansknop zit, wat kwiteren is en welke remhendel we moeten gebruiken als we met of zonder wagons rijden.

Op naar de volgende open-treinen-dag!

Aanbevolen artikelen