Dag groep 8

Twaalf jaar basisschool. Er kwam abrupt een einde aan met de laatste dag op de Agatha Snellen van Neas. Een mijlpaal voor hem èn voor ons als ouders.

Het lijkt niet lang geleden: we brachten Isin naar groep 0 om kennis te maken met de kleuterschool. Natuurlijk volgden Nim en Neas ook en binnen no-time is de basisschool zo’n onderdeel van je leven dat je al snel niet beter weet.

In groep 4 mocht Neas doorstromen naar groep 5, waardoor we de basisschooltijd ingekort zagen worden met een jaar. Toen stonden we er niet zo bij stil, maar met het van school gaan van Isin kwam het besef dat er vanaf dat moment elk jaar één kind de Agatha uit zou zwaaien.

Gisteren was het voor Neas zover. De laatste dag op school: hij heeft er met de klas naartoe geleefd: maanden voorbereid op de musical, die eindelijk echt opgevoerd mocht worden. En natuurlijk de traditionele Poortjesloop, waarbij alle groep 8’ers door de poortjes van alle kinderen van de Agatha mogen lopen en officieel uitgezwaaid worden.

De musical was genieten. Zijn juf Karin schrijft elk jaar de musical zelf, wat een prestatie op zich is. Neas speelde Wikipedia, waar hij overigens geknipt voor is, ook in het echte leven. Samen met een van zijn beste vrienden Bram – aka de Prittstift – was hij een heerlijke running gag.

Voor we het wisten, was het voorbij. We zeiden voor de laatste keer juffen gedag en liepen voor de laatste keer het hek uit. Een raar moment. Een afsluiting van wat jaren lang zoveel invloed heeft gehad op ons leven, invloed zal hebben op wie onze kinderen later zullen zijn én de start van een nieuwe fase.

Aanbevolen artikelen