Vakantie 2022

Wat hebben we er naar uitgekeken: vakantie! Dit jaar hadden we het goed en simpel geregeld: vroeg besloten en geboekt, geen risico’s met buitenlandvakanties en weer: we gingen naar Center Parcs Meerdal in Limburg.

11 juli stapten we in de auto. Het grote voordeel: in Limburg ben je zo, dus met een ruim uurtje konden we beginnen met vakantie vieren. We zaten in een heel fijn huisje, met genoeg ruimte voor ons allemaal, lekker in het bos en met een groot zwembad waar de kinders zich uren konden vermaken.

We hadden qua weer meer mazzel dan vorig jaar: gewoon lekker, niet te heet en het was een weekje droog, wat lekker buiten leven wel heel makkelijk maakt. We hebben ons in ieder geval prima vermaakt. Zoals ik al zei: Meerdal heeft een waanzinnig goed zwembad en daar hebben we dan ook gezinsbreed overuren gedraaid. De nieuwe badpakken en zwembroeken hebben na een week al slijtplekken van het vele glijbaan-gebruik 😊

Naast zwemmen hebben we ons zelf ook een mini-cursus boogschieten cadeau gedaan. Dát was echt heel leuk om te doen! Met een aardige groep kregen we een introductie en deden we een paar wedstrijdjes. Het leuke was: Nim en ik waren nummer 1 van de kinderen / volwassenen.

We hebben ook een zaterdagje doorgebracht in zuid-Limburg. Eerst hebben we een kijkje genomen op de Vaalserberg en even door drie landen gehuppeld. Je moet er toch eens geweest zijn hè. Daarna zijn we met de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij van Simpelveld naar Schin op Geul geboemeld en weer terug. Omdat we toch al zo’n lekker off-park dagje hadden, hebben we genoten van een (waanzinnig lekkere!) pannenkoek bij Aan de Drift op de Heere Peel.

En wat vliegt een week vakantie dan snel voorbij. Alle gaatjes zijn opgevuld met heerlijk boeken verslinden en ineens is het dan zondagavond en sta je je spullen weer in te pakken. Vandaag kwamen we weer thuis – ook wel weer fijn – en nu gaan we eens bedenken hoe we als ZZP’ers de rest van de (school)vakantie gaan beleven met en zonder elkaar 🤔

Aanbevolen artikelen