Posted by on 30-dec-2014 in de wereld om ons heen, kinderen, papa en mama, vrienden en familie | 0 comments

Last van heimwee naar 2014? Nou. Nee. In het geheel niet. Hoewel we een heleboel leuke dingen hebben gedaan. Maar elkaar evengoed – geheel gezinswijs – regelmatig achter het behang konden plakken. Zoals het een doorsnee Hollands gezin past. Een 2014’tje in vogelvlucht.

2014 trapten we af met de verjaardag van Isin. 6 jaar. Het kind groeit zo snel groot. Ongehoord, maar je doet er weinig aan. De feestdagen strekken zich hier uit tot ver in februari, want ook René en Neas vierden hun verjaardagen. René’s leeftijd laten we in het midden, Neas vierde zijn derde verjaardag.

Het was een vrij zacht wintertje, dus we struinden heel wat af over landgoedjes rondom Utrecht. Eén van mijn favoriete bezigheden, waar de rest noodgedwongen in mee wordt gesleurd. Sta op, loop en geniet. Op één van die landgoedjes maakte mijn kroost overigens een model-debuut voor in het blad Lijf & Leden van ONVZ. Heel vervelend, leuke foto’s maken.

Behalve rondom Utrecht, genoten we ook in Maasland van veel weiland en water. Ik schreef voor BuitenHelden zelfs een van de meestgelezen blogs ‘Polderprutsen’ naar aanleiding van één van deze uitjes.

Afgelopen jaar maakte ik voor het eerst outfits voor het eindfeest van Isin en Nim en dat was zo leuk om te doen, dat er later nog een hoop nieuwe naaisels volgden. Jurkjes. Tassen. Rokjes. Je kunt je skills maar beter uitbreiden, je weet nooit waar ’t goed voor is.

 

We deden een mini-vakantie in eigen land, en bij terugkomst stond er een pallet voor de deur met 900 exemplaren van mijn eerste prentenboek: Noa Tovervijver. Een mijlpaal! Een echt, papieren boek. Zelf geschreven, getekend, vormgegeven, gefinancieerd én uitgegeven. Naar aanleiding van het winnen van de Media Ukkie Award 2014 voor de app ‘Noa’s Sterren’. Daarnaast kwamen er ook 4 edities van BuitenHelden uit. Volledig betaalde lidmaatschappen from scratch. Wat dat betreft was ’t een redelijk vol jaartje.

Dochterlief maakte haar opwachting in haar eerste toneelstuk op de kleuterschool. Ze speelde boskabouter en deed dat, uiteraard, vol overtuiging. Er werd ontzettend veel afgetekend, gedroedeld, geknutseld en aangerommeld, het afgelopen jaar veranderde het huis in een levensgroot pinterestbord, en dat gaat in 2015 waarschijnlijk niet veranderen.

Iedereen een lekkere jaarwisseling gewenst, drink, bubbel, proost, laat je vingers aan je handen zitten, maak er een feestje van en geniet van 2015!