Posted by on 17-okt-2015 in boeken, de wereld om ons heen, nim, papa en mama | 0 comments

Is het 30 jaar geleden? Ik zie mezelf nog zitten. Onder het raam, op de grond, in het fijnste hoekje van de huiskamer tussen de twee banken in. Mijn moeder deed een cassettebandje in een groot apparaat met prachtige wijzers die uitsloegen bij ieder geluid. En dan kwam Snotneus Ahoy.

Wie kent het nog? De radioshow over Snuffel, Roy en Malle Mien, briljant ingesproken door Marnix Kappers en Hetty Heyting. Dit hoorspel werd tussen 1984 en 1987 uitgezonden door de AVRO, er zijn in totaal wel 86 afleveringen gemaakt en heeft een heleboel kinderen destijds urenlang kunnen boeien.

Raarrrrr
Mij in ieder geval wel. De openingstune ben ik na al die jaren nooit vergeten. Ik weet nog dat ik het heerlijk vond om in mijn eentje te luisteren naar dit bizarre hoorspel en dat er in mijn hoofd allemaal prachtige beelden tevoorschijn kwamen van Snuffel – de hond, Roy – het kindje en Malle Mien – een lappenpop. Alleen het gegeven al dat een raar trio als dit allerlei avonturen bekeek door een gat in de heg, maakte dat je je fantasie echt de vrije loop kon laten.

Boeken en cassettebandjes
Onlangs vond Nim een boek van Snotneus Ahoy in de boekenkast en wilde hier heel graag uit voorgelezen worden. Ik vond het stiekem jammer dat er plaatjes bijzaten… het was veel leuker om naar deze verhalen te luisteren op de radio zonder plaatjes dan het voor te lezen uit een boek met plaatjes. Daarom ging ik op zoek naar mijn oude cassettebandjes. Die vond ik zo snel niet, maar hier zijn alvast wel een dertigtal afleveringen van Snotneus Ahoy, gewoon in MP3: vier uur luisternostalgie!

Download Snotneus Ahoy

 

De openingstune:

Snotneus ahoy, Snotneus ahoy,
Snuffel en Roy en Malle Mien
gluren maar wat, in de heg zit een gat.
Wil je weten wat ze zien?
 
Haal je vingers uit je oren
anders kun je het niet horen
en dan mis je het mischien…
 
Snotneuzen van Nederland,
wat is er nu weer aan de hand?
Snotneus ahoy
Snotneus ahoy
Snotneus ahoy
Ahoy ahoy!

 

 

Hanneke blogt ook op buitenhelden.nl en somoiso.nl
Volg je ook via Twitter en Facebook? Of schrijf je in voor de nieuwsbrief!