Posted by on 30-jul-2016 in kinderen, papa en mama | 0 comments

We noemen dit uberschattige onderkomen dat we per ongeluk tegenkwamen op internet natuurlijk geen hutje op de hei. Liever een Hans-en-Grietje huisje. Als je een blik op de foto’s werpt, behoef dit geen uitleg. En och, wij waren een van de gelukkige gezinnen die daar dit jaar een weekje door mochten brengen.

Slapen op de heide. Zo noemt de eigenaar het zelf. Maar écht op de heide… Valt mee. We komen vrijdagmiddag aan in het Strijbeekse en rijden over een hobbelig weggetje een bosperceeltje tegemoet waar het vakantiehuisje in de warme middagzon staat te stralen. Na een korte kennismaking met de eigenaar zijn we Isin, Nima en Neas al kwijt (poing-poing-poing-check: trampoline) en ruimen we onze zooi in in slaap-en woonkamer.


Mooi en Muggetjes

Ik ben zo al verkocht. Eames-stoelen aan tafel, Housedoctor-schaaltjes tussen het servies en Hay-dekens in de kast. Dít is een onderkomen waar je je zo thuisvoelt. Maar we komen hier niet om een hele week met onze gat op mooie stoelen te zitten. We trommelen de kinders op voor een eerste verkenningsrondje. Gewapend met blote benen schieten we een paadje in dat ons rond een mooi ven met ‘zwevende eilandjes’ leidt en aldaar lokken we elke mug en vlieg die er in de omgeving huist. Ze vergeten ons niet, want vooral de muggen brachten ons de verdere week talloze bezoekjes. Kort, maar rood en bultig.


Op naar het buitenland

Dat mag de pret niet drukken. De volgende dag trekken we wat verder het land in, en na een half uur weer uit omdat we zo België inmarcheren. De kindjes hadden wel wat meer verschil met Nederland verwacht, maar tot onze grote spijt zijn de Belgische bomen niet zo heel verschillend van die van ons… Rondje heide (daar was ie!) en een tochtje door het bos. Zes kilometer later zijn we weer thuis.


Duizend kikkertjes

Veel hebben we daar niet nodig. Er is een landje met een ven, duizend kikkers en evenzoveel vrolijke vlinders, we hebben drie terrasjes, een hangmat, de eerder genoemde trampoline en een vuurplaats tot onze beschikking :) dat vuur moet er wel komen, maar laat zich de eerste avond na tien pogingen toch niet zien. De tweede avond lukt dat overigens een stuk beter.


Kabouters en speelbossen

Rest ons natuurlijk een uitje richting Breda. Het Mastbos, om precies te zijn. Maar dát is een best bosje! We mogen er (gratis) een kabouterroute lopen (leuk, leuk!) en nadat we wat gedronken hebben, kunnen de kinders nog even stoeien in het speelbos terwijl ouders even mogen niksen op een bankje water moeten oppompen voor de speelgootjes.


Wolfslaar

De volgende dag mikken we onze pijlen op Wolfslaar, een gebied bij Breda waar je een landhuis, een gigantische kinderboerderij en een buitenzwembad vindt. De kinderboerderij was +1. Heel groot, mooi gedaan, schoon, gezellig en spelen doe je daar tussen de dieren. En her en der kunnen kinderen ook nog eens hun hart ophalen aan allerhande educatieve gadgets die iets met water of energie te maken hebben.


MOTI: Museum met kinderen
Na ons bezoekje aan meneer Geit en consorten, spoeden we ons naar het landhuis en lopen we door een adembenemend vennerig gebiedje om daarna weer huiswaarts te keren. Hebben we nog iets bijzonders gedaan? Welzeker. Na aldie natuur hebben we ook wel behoefte aan een stukje cultuur. En zodoende belanden we in MOTI: Museum Of The Image. Toevallig deze vakantie uitgerust met de oogverblindende tentoonstelling ‘Waanzien’ die erg leuk was voor kinderen én ouders. Sommige stukjes waren wel erg 16-plus trouwens, zoals de gruwelsteeg en de peepshow, maar die laatste had men gelukkig beveiligd met een age-coin. Toch wel een geruststelling want we zaten nou deze week nét niet te wachten op ingewikkelde gesprekken met vijf-, zeven- en achtjarigen ;)


Weg was de week

Zo’n weekje vliegt voorbij. We hadden nog veel meer willen doen, zoals uitrusten, rosé drinken op het terras in de zon, boeken lezen en meer van dat. Maar ik vrees dat we daar misschien maar een vakantie voor in moeten plannen.

Voor iedereen die ook een keer vakantie wil vieren in een superschattig huisje: hieronder de info over het huisje zelf en de dingen die we ondernamen in de omgeving.

 

Slapen op de heide

Ook naar het Hans en Grietje-huisje? Je vindt het op hun eigen website: www.slapenopdeheide.nl of je kunt het huisje boeken via AirBNB.

Mastbos Kabouterpad

Ook een keer het kabouterpad doen in het Mastbos? Meer informatie vindt je bij Staatsbosbeheer op de website

Wolfslaar

Buitenzwembad, kinderboerderij, wandelpaden, landhuis en speelgelegenheid voor kinderen. Je brengt gewoon een bezoek aan Wolfslaar.

 

Hanneke blogt ook op buitenhelden.nl en somoiso.nl
Volg je ook via Twitter en Facebook? Of schrijf je in voor de nieuwsbrief!