Posted by on 05-aug-2016 in kinderen, papa en mama | 0 comments

At home. Woensdag is mijn dag. Eigenlijk geen ordinary day, maar een heel bijzondere. Zeker in de vakantie, als ik mijn kroost echt hélemaal een hele dag om me heen heb.

We begonnen in de ochtend met een potje verf. Meerdere potjes trouwens. We willen wel een béétje lol maken :) allemaal een stevig papier, kwasten, een paar liter acrylverf en na een uur of anderhalf liggen er allemaal kunstwerkjes op tafel. Aan die tafel moet later ook nog gegeten worden, dus over het opruimen zal ik het maar niet hebben.

Boeken, boeken
Woensdag is ook bij uitstek geschikt om een bezoekje aan de bibliotheek te brengen. We wilden onze nieuwe – snel uitgelezen – favoriet Stiekel en Vlo vervangen door deel twee. Natuurlijk kwamen we met veel meer leesvoer thuis dan dat.

Konijntjes
Erg veel tijd om te lezen hadden we bij thuiskomst overigens niet, want in de achtertuin (nouja, tuin) huizen twee aandachtsbehoeftige wc-borstels waar vooral Neas heel erg kien op is. Die moeten er elke dag even uit voor een huppel, een aai en een frisse neus. Omdat ze achter doorgaans mijn groentetuin verorberen, mogen ze ook zo nu en dan binnen rond rennen. Daar knagen ze echter met gezonde regelmaat aan de snoeren van de speakers en daar is mijn ega niet zo gelukkig mee, dus parkeren we ze vanaf heden een poosje op tafel.

Tafel en vensterbank zijn eigenlijk kattendomein, maar dat zal onze konijnen aan hun fluffige reet roesten. Die hobbelen vanaf de tafel zo de vensterbank in, jagen de katten opzij en zorgen – getuige de wijzende mensen voor het raam – voor een alleraardigst en vermakelijk tafereeltje.

FullSizeRender

Je begrijpt: zo’n hele dag thuis is een zaligheid. Ik filter natuurlijk wel even de ‘nouhouhouhouuuuu’s’, tikken op koppen en afpakruzies eruit, anders krijg je zo’n vertekend beeld.

Heerlijk. Vakantie.