Posted by on 09-dec-2016 in kinderen, nim | 0 comments

Wij hebben er een. Een Mevrouwtje Maakgraag. Wel twee eigenlijk, maar het kleinste Mevrouwtje is het meest bijzondere. Wie? Nim natuurlijk. Een ode aan een creatief, dagdromerig dametje.

Ik hou ervan: dingen maken. Ik tekende vroeger al veel, maakte stripverhalen en eigen magazines toen ik een jaar of zeven was… Dat doe ik nog steeds trouwens, het is inmiddels mijn vak. De vormgeef- en illustratie-genen zijn blijkbaar feilloos doorgegeven aan de volgende generatie.
 

Knutsel-kinderen

Isin tekent al jaren papiertjes en schriften vol, Neas mag inmiddels ook graag stapels papier voorzien van een kloddertje verf en potloodstrepen, maar Nim heeft overduidelijk de últragrafische genen overgenomen. 

Nim is een dagdromer. Ze kan afdwalen naar verre oorden die voor andere mensen onbereikbaar zijn. Soms vangen we een glimp op van haar sprookjeswerelden als ze een van haar prachtige tekeningen of knutsels maakt. Het leuke van die uitspattinkjes (ja, verkleinwoord, want wat Nim maakt, blinkt uit in minuscule details) is dat je er heel lang naar kunt kijken en telkens iets nieuws ontdekt. Met haar fragiele vingertjes kan ze ongelofelijk kleine dingetjes in elkaar prutsen.

Nim tekent al zo lang ik me kan herinneren… met alles trouwens. Krijt, inkt, pen, viltstiften, potloden, eten… het maakt haar allemaal niets uit, als je er een vorm mee kunt maken, is het oké.

_____

Mindfull meisje

Nim is niet alleen de tekenaar van het gezin, maar ook degene die ons volle leven pareert met een enorme dosis mindfulness. Dat is niet altijd even handig, maar wel een goede spiegel voor een eeuwig drukke vader en moeder  :)

Als je zoveel tekent is een potje geduld wel een pré. Waar beide broers met een minuutje of twintig (max!) hun werken wel aan de muur plakken, kan Nim met gemak uren – soms verspreid over een aantal dagen –  onverstoord aan een kunstwerkje prutsen.

Nou hebben we thuis dozen vol materiaal staan, en de dame in kwestie vindt het zalig om álles wat erin zit, te gebruiken. 

_____

 

Omdat ze behalve mooie dingen, ook heel véél dingen maakt en we echt niet alles kunnen bewaren, heeft Nim tegenwoordig een Instagram-account waar we de mooiste tekeningen opzetten. Je vindt haar hier, volgen mag!

instagram.com/papiertjepotloodje

Dit lieve Mevrouwtje Maakgraag gaat het nog ver schoppen later.

 

Hanneke blogt ook op buitenhelden.nl en somoiso.nl
Volg je ook via Twitter en Facebook? Of schrijf je in voor de nieuwsbrief!