Posted by on 15-feb-2017 in de wereld om ons heen, kinderen, papa en mama, vrienden en familie | 0 comments

Winterweekend. Wie heeft er niet van genoten? De kiekjes van buitengewoon mooie sneeuwlandschapjes vlogen me op menig social account om de oren, misschien nog wel meer dan dat er sneeuwballen voorbij kwamen.

Hoe dan ook: Nederlanders zijn gek op sneeuw: het was dit weekend serieus drukker in het park dan op een zinderende zomerdag. Alle sleeën, die 360 dagen geleden zorgvuldig waren opgeborgen, werden tevoorschijn gehaald en kinderen sjeesden hier gillend van de heuvels in het park af.

Her en der verschenen sneeuwmannen, sneeuwdraken, sneeuwkatten en vormeloze hompen die ongetwijfeld iets herkenbaars hadden moeten worden.

Sneeuwpoppen en sleetje rijden

Isin, Nim en Neas stommelden ook naar buiten om in de sneeuw te spelen. De grootste bikkel bleek Isin, die met geen stok naar binnen te slaan was. Zeulen met sneeuwbollen, sneeuwballen en sleetjes; hij had het er maar druk mee. Uiteindelijk heb ik ‘m met doorweekte wanten en schoenen en rode tenen van de kou naar binnen gelokt en in voorverwarmde kleren gehesen.
 

Opwarmen doe je zo

We deden nog een paar heerlijke dingen. Na al die kou moet je ook even opwarmen. Hoe kan dat beter dan door met z’n allen aan tafel te rommelen? Is aan ons wel besteed. Er werden prachtige tekeningen gemaakt, boeken geschreven, bloemen geknutseld… ons huis is weer een stuk voller (en doet kunstzinniger aan dan voor het weekend) door al die mooie dingen die het kleine spul gemaakt heeft. Voor mij fijn, want dan mag ik zelf ook rommelen en er is niets leuker dan samen kleuren met (in dit geval) Neas en Nim.
 

Sneeuwschuiven

We trotseerden de sneeuw (en de A12), want we hadden een bezoekje aan mijn ouders ingepland dit weekend. Ook daar werd een hoop aangerommeld en er was háást geen tijd over om nog even naar de Schilpen te lopen… op het nippertje gelukt. De Schilpen zelf hebben we nauwelijks gezien (behalve de oud-hollandsche snoepjes) want we bleven steken in het Tavenu, waar Adriënne Rombout een expo had met een aantal bijzondere installaties.

Nu zien mijn koters in alle kunstzinnige dingen doorgaans een buitengewoon interessante speeltuin – tot groot vermaak van de kunstenaar zelf – dus die wisten zich daar prima te vermaken. Dat hebben ze ook nog even aan de dame in kwestie laten weten door middel van een paar mooie verhalen in haar gastenboek. (O, hou ik van. Welk kind schrijft nou zulke dingen?)

Ik mocht zaterdagavond nog even genieten van veel (veel, veel, veel) bijkletsen met Martine, onder het genot van een wijntje en met aansluitend een logeerpartijtje :)

Het weekend eindigde met een prachtloopje door het park, waar net een waterig winterzonnetje overheen scheen, dus dat was nog wel even genieten (vooral ná het lozen van die dertig kilo oud papier, plastic en glas die mijn armen minstens drie centimeter hebben opgerekt). Best weekendje zo. Doet u mij er daar toch nog maar een paar extra van :)

 

Hanneke blogt ook op buitenhelden.nl en somoiso.nl
Volg je ook via Twitter en Facebook? Of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 

Knutsels van kinderen volgen op Instagram?

Nima: instagram.com/papiertjepotloodje
Neas: instagram.com/neas.taran
Isin: instagram.com/isinmerlijn